Пътят към себе си!– част 1

01/10/2020 Вероника Петрова

       Още от самото си раждане всички се сблъскваме с установени норми и правила, с които, вече течащият с пълна сила живот, ни кара да се съобразяваме. Шаблони, в които трябва да живеем, определени рамки, в които трябва да влезем. И затворени между тези социални граници, вървейки по път, който не е наш, забравяме кои сме. Всъщност трябва да направим обратен завой и да се върнем в началото, за да поемем по пътя към себе си.
       Общувайки с много хора, обменяйки житейски и професионален опит, често достигаме до заключението, че не сме достатъчно добри. Сравнявайки живота си с другите, откриваме неща, които ние не притежаваме, а искаме отчаяно. А това ни носи болка. Смятаме чуждия живот за съвършен, а нашия за малък и нищожен. И това е нашата голяма грешка! Животът не е състезание, надпревара за материални блага или социално положение. Животът е път към щастието, към любовта, към себе си…
      Ако постоянно гледаме в „паничката на другия“, то забравяме да поглеждаме в нашата. Съсредоточаваме се в нея – колко пари има, колко успехи, колко снимки във facebook и така забравяме за нашата. Не правим никакво усилие да я „напълним“, стоейки отстрани и „конкурирайки“ се с останалите. Хората нямат равен старт, но има отсечки, на които могат много бързо да задминат останалите. А именно това е хубавото, че всичко е в нашите ръце.
      Оставете самосъжалението, прегърнете своята уникалност! Вгледайте се във Вашите силни страни, открийте работата, която Ви прави щастлив, общувайте с ведри и позитивни хора, търсете радостта в малките неща. Затворете черните мисли в кутия и я приберете на тавана. Мислете за това, което искате да направите – да получите повишение, да пътувате, да откриете половинката си или просто да си купите определен чифт обувки. А след това вървете към целта си без да спирате, с малки крачки или спринтирайки, важното е да стигнете до там.
        А осъществители собствените си желанията, не чужди и наложени от някого друг, значи сте тръгнали по пътя към себе си.


relatedBlogs

Предимствата на лайф коучинга ( Част 1)


previousLabel

КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

nextLabel

Предимствата на лайф коучинга ( Част 1)

mostRead


Taйните на мотивационното писмо

26/07/2018

Мотивацията – двигателят на успешния екип

27/07/2018

Креативността на графичните дизайнери

18/06/2018

studyCategories


Психология

blogTags


Лайф коучПътят към себе сиУсъвършенстване

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0