Предимствата на лайф коучинга ( Част 1)

17/02/2022 Вероника Петрова

        Лайф коучингът, една модерна интерпретация на менторството, всъщност се оказва една протегната ръка, която да Ви измъкне от безпътицата на професионалния и емоционалния Ви свят. Той има редица предимства, от които може да се възползвате при ползване услугите на Лайф коуч. Ще разгледаме някои от тях, за да се убедите, че коучингът не е каприз, а метод за взаимопомощ, уважение и мотивация.
  • Получавате яснота за това, което всъщност искате и как да го получите. Понякога сякаш знаем на къде искаме да тръгнем по време на житейския си път, но и осъзнаваме, че вървейки в тази посока, не сме щастливи. Лайф коучингът помага да получите яснота за това, което наистина искате от живота, а не това, което примерно Ви е наложено от обществото или родителите. Когато вече изясните за себе си какво искате да постигнете и какви са вашите съкровени цели, то тогава лайф коучът, на когото сте се доверили, ще Ви помогне да създадете за себе си един нов път.
  • Преодоляване на ниската самооценка и увереност .Често в главата ни се появяват мисли, свързани с нашите способности и умения, професионалното ни развитие и стремеж към просперитет. Но и често тези мисли са негативни, показващи най-лошия възможен сценарий. В наша мантра се превръща това, че не сме достатъчно интелигентни, че не може да се справим с определeни отговорности и задачи. Тези мисли ограничават нашата увереност и ни дърпат крачка назад. Те се изграждат с течение на времето от това, което ни е казано в детството, в училището или в по-зряла възраст. Наследяваме тревожност и негативизъм от семейството, приятелите, учителите и нашите връстници. Лайф коучингът ще Ви помогне да  се отървете от тези убеждения и преодолеете страховете си от провал чрез редица техники и стратегии.
  • Подкрепа, мотивация и насърчаванеЧрез лайф коучинга ще получите необходимата подкрепа и мотивация, от която се нуждаете. Подкрепата, която получавате от своите приятели и семейство, може да се окаже недостатъчна. Лайф коучът е специално съсредоточен върху Вашите нужди и Ви отделя специално внимание. Той няма да бъде зает, няма да изпитва завист към Вашите успехи, а ще ги насърчава и ще бъде Ваша опора.
   Понякога един разговор може да бъде достатъчно да отключи у Вас увереността и волята да побеждавате, да се усмихвате и бъдете щастливи. А този разговор ще бъде между Вас и Вашият лайф коуч.


previousLabel

КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

nextLabel

10 studietips voor onze studenten

mostRead


Taйните на мотивационното писмо

26/07/2018

Мотивацията – двигателят на успешния екип

27/07/2018

Креативността на графичните дизайнери

18/06/2018

studyCategories


Личностно развитие и усъвършенстване

blogTags


Лайф коучЛайф коучингЛичностно развитие

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0